Dyrevelfærd

I dag er vi kommet til dyrevelfærd. 

Vores store kødforbrug har nemlig skabt et intenst landbrug, der i meget sjældne tilfælde tager hensyn til dyrenes naturlige adfærd og et landbrug, hvor dyrene betaler prisen for vores alt for store kødforbrug. 

Så her får du 5 gode grunde til at spise mindre kød, så dyrene kan få bedre vilkår i landbruget:

1. Kyllinger: I 2016 blev der produceret 122 millioner slagtekyllinger og kun 1% af dem kunne gå normalt. Den alt for hurtige vækst går ud over deres kroppe. 
2. Grise: 97% af danske konventionelle svin bliver stadig halekuperet selvom, at det er forbudt at gøre på rutinemæssigt plan.
3. Køer: 10-15% af alle danske slagtekalve har leverbylder. Deres foder er et såkaldt kraftfoder, der skal få dem til at vokse så hurtigt som muligt. Foderet har dog den bivirkning, at det skaber et sur miljø i kalvens vom, der kan føre til leverbylder. 
4. Grise: Der dør omkring 24.300 pattegrise om dagen i det danske landbrug.
5. Kyllinger: Konventionelle slagtekyllinger har ingen mulighed for at udleve deres naturlige adfærd. De lever i haller uden naturligt lys med 40.000 andre kyllinger. Det er på trods af, at kyllinger i naturen trives bedst i små flokke på 10-25 individer. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *