Mine to veganske børn

Da jeg blev gravid med min datter, havde jeg kun været veganer i 1,5 år og jeg var derfor lidt nervøs ved tanken om om jeg kunne få forklaret ordentligt, hvorfor min datter også skulle være veganer, hvis folk nu spurgte. 

Og det gjorde de! 

Eller spurgte er måske ikke det rigtige ord, for det var ikke så meget, at de spurgte som, at de kom med forskellige negative kommentarer omkring, at vi havde valgt, at barnet i min mave skulle være veganer!

Og ja, der er rigtige mange holdninger til opfostre børn vegansk og ja, de fleste vil være negative!

Det kan være hårdt især med ens første barn – når man på den ene side ikke vil gå imod sine overbevisninger, men man selvfølgelig heller ikke vil skade sit barn!

Så derfor har jeg ud fra mine egne erfaringer lavet 3 gode råd, som gerne skulle gøre dig lidt mere rolig!

1. Læs, læs, læs og læs lidt mere! Læs op på, hvad det helt præcist er, at veganske børn ikke får fra kosten (B12/D-vitamin) og hvad der kan være sværere at få som fx. kalk. Kontakt eventuelt en vegansk diætist, hvis det kan gøre dig mere tryg! Så er du klædt på til at give dit barn alt det nødvendige men også klar til de der negative kommentarer, der helt sikkert vil komme!

2. Am dit barn så længe som muligt (gerne op til 2 år ifølge Sundhedsstyrelsens anbefalinger) og hvis det ikke er muligt, så få fat på en vegansk modermælkserstatning, der er godkendt til formålet! (de skulle kunne fåes på Engelske og Tyske webshops) Jeg vil gerne understrege, at du ALDRIG må kaste dig ud i at give dit barn en form for hjemmelavet modermælkserstatning! 

3. Og sidst men slet ikke mindst: Ligesindede! Find andre veganske forældre, der allerede har børn og som derfor kan hjælpe med gode råd til et vegansk familieliv! Jeg er selv med i gruppen “Veganske Mødre” på Facebook og den er et helt fantastisk fællesskab! Derinde er der masser af gode råd og støtte at hente! 

Der findes også gruppen “Veganske forældre”, men den er der vist ikke lige så meget gang i!

Jeg håber, at du nu er blevet lidt bedre klædt på til rollen som vegansk forælder!

For børn kan sagtens leve vegansk! Det er vi mange, der har dejlige eksempler på!

Læs også mit indlæg om hvorfor jeg blev veganer lige her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *