Vegansk burger på vej til Kiel

Turen går til Kiel

Her får du min guide til at spise vegansk i Kiel og om de veganske muligheder i supermarkederne i Kiel. Måske du kan bruge guiden, hvis vi er så heldige, at vi kan komme afsted på sommerferie i år på trods af corona.

Hvis du laver en hurtig søgning på Kiel på Happy Cow, opdager du, at der er 28 veganske, vegetariske eller veg-friendly steder i Kiel. 

Da jeg var afsted med min kæreste for et par år siden, prøvede vi nogle stykker af dem og du kan læse om dem herunder:

  1. Vi startede med Peter Pane, som er en burgerkæde med flere veganske burgere, da vi var på vej mod Kiel. Vi tog den Peter Pane i Flensborg men der ligger også en i Kiel. Vi fik en lækker burgermenu med en lækker burger, virkelig lækre pommes frites og en hjemmelavet lemonade. Stedet er hyggeligt, venligt personale og hurtig service. Det kan helt klart anbefales, hvis man er i Flensborg for at shoppe. 
  2. Så gik turen mod Kiel og da vi kom derned, skulle vi selvfølgelig i spa, så vi endte med først at køre ud efter aftensmad klokken 22.00. Her endte vi på Subrosa, en vegetarisk og meget rød (både bogstavligt og ideologisk) hyggelig cafe, som minder meget om mange af de cafeer, der ligger i Berlin. Det meste af maden kunne laves vegansk! Jeg fik endnu en burger (ja, jeg er glad for burger) og min kæreste fik hans længeventede currywurst. Maden var lækker og hjemmelavet, personalet var venligt og der var hyggeligt derinde. 
  3. Dagen efter skulle vi igen i spa, så frokosten blev lidt sen, så vi ville bare tage hen i det Citti center, vi havde set dagen før, for at se om, de ikke havde en vegansk sandwich eller noget andet. Vi fandt et lille take away sted med indisk mad og flere veganske muligheder. Vi fik tofu, grøntsager og ris og så selvfølgelig en Fritz-Kola.
  4. Og så kom vi lige til at gå i Citti og efter at have gået igennem metervis af en masse uveganske varer, nåede vi til en hel afdeling med økologiske varer og en afdeling med veganske varer. Vi endte med at købe forskellige salater til aftensmaden, yogurt, juice og selvfølgelig veganske snacks 😉 Vi kom tilbage til Citti den sidste dag for at købe de ting, der skulle være på køl.
  5. Den sidste dag ville vi tage ind til Kiel og jeg havde læst om en helt vegansk cafe, Cafe Blattgold. De havde et virkeligt lækkert menukort og vi endte med to pulled “pork” burgere og et stykke kage med hvid chokolade til dessert. Det var fedt, at besøge et helt vegansk sted, hvor alt på menukortet kan spises. Det var lækkert mad og god betjening.
  6. Imellem frokost og aftensmad, fik vi shoppet lidt. Vi tog i Unverpackt, et zero waste supermarked med meget vegansk. Bagefter kørte vi i DM, som har virkelig mange billige veganske basisvarer. og her fyldte vi op med mælk, tofu, spreads og andre ting vi måtte prøve. 
  7. Aftensmaden var thaimad på Ban Maai og det veganske udvalg var ok her. Vi fik en curry hver og de var virkelig lækre. 

Det var min guide til (endnu) en vegansk by i Tyskland. Jeg håber, at du kan bruge den, hvis du kommer forbi Kiel en dag!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *