Grille vegetarisk.

Hedebølgen er over os og det ser ud til, at det bliver ved med at være varmt de næste dage også. Varmt vejr og dermed lune sommeraftener kalder i den grad på at grille. Vi er dog vant til, at når der skal grilles, så er det lig med masser af kød. Sådan behøver det dog ikke være! I det her indlæg, får du en masse inspiration til hvad der kan komme på grillen, hvis du skal grille vegetarisk eller vegansk!

Lad os starte med “kødet”. I dag findes der så mange lækre bud på vegetarisk og vegansk kød i nærmest alle større supermarkeder.

Pølser er en klassiker på grillen. De kan fåes i en vegansk udgave i Netto fra deres eget mærke Spir. De har også nogle gange andre veganske pølser på spot-tilbud.

I Føtex og de fleste af Coops butikker har de både pølser fra Naturli’ (de findes på køl) eller pølser på frost fra Naturli’ eller Hälsans kok.

Hvis du har en helsekostforretning med fødevarer på køl, kan du også tit finde en del forskellige veganske pølser og andet “kød” der. Mange helsekostforretninger har blandt andet veganske steaks, som jo også passer perfekt til grillen.

I både Lidl, Netto, Føtex, SuperBrugsen, Kvickly, Irma, Rema1000 og Bilka kan du finde vegetarisk og vegansk fars, der er ideelt at bruge til at lave bøffer, der også kan grilles.

Tofu kan også findes stort set overalt og det er også lækkert på grill. Prøv at skære det ud i tern og sæt det på grillspyd med fx. champignon, peberfrugt og aubergine. Det bliver mest lækkert og mest smagfuldt, hvis det lige får en tur i en marinade først. Brug fx. den her opskrift som inspiration.

Det hele kan jo ikke gå op i kød heller ikke selvom, at det er vegansk eller vegetarisk, så hvad med tilbehør?

Personligt elsker jeg kartoffelsalat som tilbehør og sådan en, kan du finde en vegansk opskrift på her.

En lækker salat er også perfekt tilbehør og her kan du finde forskellige bud på salater.

Når man griller, skal der også være brød. Det meste brød og de fleste flutes er heldigvis veganske. Vegansk smør kan også fåes i stort set alle supermarkeder. Hvis du ikke vidste det, kan du faktisk også finde hvidløgsflutes, der er veganske i både Føtex og Rema.

Det var lidt inspiration til næste gang, du skal grille vegetarisk eller vegansk!

God fornøjelse!

Hvis du leder efter andet inspiration til en vegansk sommer, kan du finde det her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *